blog

Zaterdag 14 september 2019: openvelddag op Oogstgoed

In het tweede weekend van september stellen alle CSA-boerderijen in Vlaanderen hun veld tentoon. En Oogstgoed doet mee!

Midden september bulkt ons veld van de verse groenten, sappige vruchten en kleurrijke bloemen. Het knort er, kakelt er en zoemt er. Het ideale moment om dit aan de wereld te tonen. Het zijn niet alleen onze producten waar we trots op zijn. Het afzetmodel waarin we werken – genaamd Community Supported Agriculture (CSA) of landbouw gedragen door de gemeenschap – is een model dat toekomst en zekerheid biedt aan nieuwe en omschakelende boeren. De boerenstiel omvat heel wat uitdagingen die we dankzij onze gemeenschap van leden het hoofd kunnen bieden. Op deze openvelddag willen we dit model en prachtig veld in de kijker zetten. Wil je er meer over weten? Kom dan zeker langs.

Op het programma staan enkele rondleidingen over het veld en er is doorlopend boerenbar met biologische dranken, taartjes van eigen makelijk en heerlijk vers hoeve-ijs. Parallel organiseren we een koeienspotting op de Gentbrugse Meersen, een educatieve wandeling waarin we uitleg geven over het beheer met runderen van dit natuurgebied (rechtover onze boerderij) die Oogstgoed en collega’s van De Zwaluw in Lovendegem uitvoeren in opdracht van Stad Gent.

Locatie:
Plukboerderij Oogstgoed – Jan van Aelbroeckdreef te Gentbrugge (zijwegje van de koningdonkstraat, vlakbij kasteel Coninxdonck)

Tijdstip:
Zaterdag 14 september van 14u tot 18u

Advertentie

Een gedachte over “Zaterdag 14 september 2019: openvelddag op Oogstgoed”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s