Hoe werkt het?

Oogstgoed is een CSA-zelfoogstboerderij. De leden kopen aan het begin van het jaar een oogstaandeel. In ruil mogen ze het hele jaar door groenten, fruit en kruiden oogsten voor eigen, dagelijks gebruik.

CSA staat voor Community Supported Agriculture: landbouw gedragen door een groep van mensen of een gemeenschap. Meer info over deze manier van aan landbouw doen, vind je op www.csa-netwerk.be.

Weet je graag wat je eet? Dan zit je hier goed! Je plukt je kraakverse en seizoensgebonden immers zelf. Wanneer je plukt, maakt niet uit. Je komt en gaat, net zoals je in je eigen moestuin zou doen. We zijn altijd open!

We telen ongeveer alle klassieke moestuingroenten, plus heel wat vergeten groenten. Onze leden hebben inspraak, ook in het teeltplan.

We hebben ook een ruim assortiment fruit : appelen, peren, pruimen, allerlei bessen en aardbeien.

Door lid te worden van onze boerderij sla je op sociaal en ecologisch vlak drie vliegen in één klap. Groenten, fruit en kruiden worden op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier geteeld. We kiezen resoluut voor een agro-ecologische landbouw. Door zelf je groenten te oogsten, reduceer je je voedselkilometers en dus ook je ecologische voetafdruk. Bovendien sta je ook in voor het welzijn van de boer: je betaalt voor je producten een eerlijke prijs.

Oogstgoed is ook een ontmoetingsplaats: Samen met onze leden organiseren we samenwerkdagen en allerhande ontspannende en leerrijke activiteiten.

Advertentie