blog

16 september: OpenVeldDAG op alle CSA-boerderijen

Op zondag 16 september stellen alle CSA-boerderijen in Vlaanderen hun veld tentoon. En Oogstgoed doet mee.
Midden september bulken onze velden van de oogstrijpe vruchten. Het ideale moment om dit aan de wereld te tonen. Maar er zijn niet alleen de kraakverse, biologische groenten. CSA of Community Supported Agriculture is een model dat toekomst en zekerheid biedt aan nieuwe en omschakelende boeren. De boerenstiel omvat heel wat uitdagingen die we dankzij onze gemeenschap van leden het hoofd kunnen bieden. Op deze openvelddag willen we ons model met trots in de kijker zetten. Wil je er meer over weten? Kom dan zeker eens langs.

We voorzien gedurende de namiddag enkele rondleidingen over het veld en er is doorlopend boerenbar met biologische dranken en vers hoeve-ijs. Parallel organiseren we een koeienspotting op de Gentbrugse Meersen, een educatieve wandeling waarin we uitleg geven over het beheer met runderen van dit natuurgebied (rechtover onze boerderij) die Oogstgoed en collega’s van De Zwaluw in Lovendegem in opdracht van Stad Gent.

Locatie:
Plukboerderij Oogstgoed – Jan van Aelbroeckdreef te Gentbrugge (zijwegje van de koningdonkstraat, vlakbij kasteel Coninxdonck)

Tijdstip:
Zondag 16 september van 13u tot 17u

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s